Na 40 jaar brievencontact bezocht Hervé Millet in februari 1997 zijn correspondentievriend Jean Millogo in Burkina Faso. Tijdens een bezoek aan Jeans geboortedorp Fina, regelde Hervé dat als de dorpelingen zelf een kliniekje zouden bouwen, de Burkinabeese regering een verpleegkundige zou uitzenden. Zo’n kliniek was hard nodig en een langgekoesterde wens van de bewoners van Fina.

Bij terugkomst in Nederland heeft Hervé het geld hiervoor ingezameld en is in september van datzelfde jaar naar Burkina Faso teruggekeerd om de bouw ervan te starten.

Geïnspireerd door het succes van dit eerste project besloten Hervé en zijn vrouw meer projecten te realiseren. En zo ontstond in december 1997 Stichting ASAP, Association for Small African Projects. Sinds de oprichting zijn tientallen projecten in Burkina Faso gestart en succesvol afgerond. De projecten zijn verschillend, maar dragen allemaal bij aan de duurzame ontwikkeling van gezondheid, scholing, leefomstandigheden en inkomsten van de dorpelingen in Burkina Faso. Voorbeelden van projecten zijn de bouw van scholen en waterputten, de uitgifte van microkredieten en nog veel meer. Voor uitgebreide informatie hierover kijkt u in het hoofdmenu onder Projecten.

Sinds 2006 beschikt ASAP over het CBF keurmerk
. Momenteel heeft de stichting zo’n 25 projecten lopen. We zijn van plan ook deze projecten met uw hulp tot een groot succes te maken.

Lees meer over ASAP

  • Informatie over Burkina Faso

    Burkina Faso ligt in het westen van Afrika met als buurlanden onder andere Ghana, Niger en Mali. De hoofdstad van Burkina Faso is Ougadougou. De hoofdtaal is Frans, maar ze spreken er ook vele andere talen. In het westen van Burkina Faso ligt de stad Bobo Dioulasso, van waaruit ASAP werkzaam is. ASAP werkt met 9 dorpen in deze regio van het land.

    Burkina Faso betekent ‘Het land van de eerlijke mensen’

    case-burkinafaso2